Game of Thrones Sezon 1 Bölüm 1, Part 1

Game of Thrones dizisinin an ve an detaylarını inceliyoruz...

HARRY POTTER

Harry Potter serisini sizler için inceledik.

Salı, Eylül 24, 2013

DEXTER FİNAL YAPTI!

   

  Showtime'ın ünlü seri katil dizisi Dexter, Amerika saatiyle pazar akşamı hayranlarına veda etti.

    Dizinin finalden bir önceki bölümünde Deb vurulmuş, Saxon kaçmış ve Hannah ile Dexter peşlerinde Elway varken Arjantin'e kaçmaya çalışıyorlardı.

   Dizi fanlarının kafasında bir çok soru işareti uyanmıştı.Acaba Deb yaşayacak mı? Hannah ve Dexter Arjantin'e kaçabilecekler mi? Saxon ne gibi şeyler yapabilir? Dexter'in sonu ne olacak?

   Eğer son bölümü izlemediyseniz; iyi haber. Dizinin final bölümünde tüm bu sorulara aradağınız yanıtı bulacaksınız. Ancak istediğiniz bir son mu olacak orası biraz karışık.

   IMDB nin bölüm puanlamalarına bakarsak, 8. yani son sezon bir hayli düşük puanlar almıştı hayranlarından. Final bölümünün ise 6,2 puan alması bize takipçilerinin pek de memnun olmadıkları görüşünü hissettiriyor.

  Ancak ne olursa olsun bize heyecan ve gerilim dolu 8 sezon yaşattığı için başta Dexter Morgan'a çok teşekkür etmemiz gerektiğini düşünüyorum.


Çarşamba, Eylül 18, 2013

Mad Men Final Sezonu İkiye Ayrılıyor



  AMC'nin Emmy ödüllü dizisi Mad Men artık son sezonuna giriyor. Ancak yapımcı Matthew Weiner, bu sezonu iki ayrı yıla yayacaklarını açıkladı.
 
   Açıklamaya göre, final sezonu 14 bölümden oluşacak ve ilk 7 bölüm 2014 ilkbaharında yayınlanacak. Diğer 7 bölüm ise 2015 baharında izleyicilerle buluşacak.

   Bir diğer dizisi Breaking Bad'de de aynı taktiği uygulayan AMC, izleyici sayısını iki katına çıkarmayı başarmıştı.

   Weiner, son sezonu iki yıla yayarak izleyiciler için daha sağlam bir final yapabileceklerinin avantajını kullanacaklarını belirtti.

Salı, Eylül 17, 2013

Yüzüklerin Efendisi Üçlemesi



  2000 li yılların başlarına damgasını vurmuş, büyük bir kitleyi kendisine hayran bırakmış bir seriden bahsedelim bugünkü yazımızda.

    Yüzüklerin Efendisi serisi 3 filmden oluşmaktadır. Senaryosunu J.R.R Tolkien'in aynı adlı eserlerinden almıştır. Seride Orta Dünya'daki tüm ırklara hükmedecek bir yüzüğün iyilerin eline geçmesi ve o yüzüğü yok etme çabaları anlatılmaktadır. Seride cücelerden elflere, orklardan nazgullere, insanlardan büyücülere kadar bir çok hayali ırk ve karakter vardır.

    Tolkien'in bu müthiş hayal becerisinin üstüne yönetmen Peter Jackson'un imzası eklenince ortaya klasikler arasına girecek, dünyayı kasıp kavuracak bir seri çıkmıştır.

   Serinin ilk filmi Yüzük Kardeşliği'dir. Kötülükler efendisi Sauron'un eski gücüne dönmesi için güç yüzüğüne ihtiyacı vardır. Ancak yüzük hiç tahmin edilemeyecek bir kişi tarafından yıllarca saklanmış, sonunda ortaya çıkmıştır ve bu yüzden birbirinden farklı özelliklere sahip , ayrı ırklardan 9 kişi yüzüğün yok edileceği Hüküm Dağı'na doğru yola çıkarlar.

  Serinin ikinci filmi İki Kule'de ise ihanet eden Ak büyücü Saruman, uruk hai 'lardan topladığı ordusuyla insanların Orta Dünya'daki ikinci büyük devletine saldırır. Savaş sürerken, dağılan kardeşliğin üyeleri farklı yollardan kaderlerini çizmektedirler.

  Serinin üçüncü filmi Kralın Dönüşü'nde ise Sauron, insanların son kalesi, kralların şehri Minas Tirith e saldırır; ancak beklemediği bir sürprizle karşılaşır. Filmin sonunda ise güç yüzüğünü taşıyan Frodo yüzüğü yok ederek Orta Dünya'ya tekrar huzuru ve barışı getirir.

   İlk filmin 4, ikinci filmin 2, üçüncü ve son filmin ise 11 Oscar kazanarak çok büyük bir başarıya imza attığı bu seriyi fantezi,macera ve savaş filmleri seven tüm takipçilerimize öneriyoruz. İzleyin pişman olmazsınız...
 
 

Cumartesi, Eylül 14, 2013

Harry Potter Hayranlarına Müjde



    Warner Bros. Entertainment icra kurulu başkanı, geçtiğimiz günlerde J.K Rowling ile yeni bir serinin üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

    Açıklamaya göre yeni seri Harry Potter serisinin bir öncülü veya ardılı olmayacak, ancak Harry Potter serisine de yabancı olmayacak. Seri, Harry Potter Felsefe Taşı'nda Harry'nin taşırken gördüğümüz ve sonraki yıllarda da adından bahsedilen orjinal ismiyle "Fantastic Beasts and Where to Find Them(Fantastik Canavarlar Nelerdir,Nerelerde Bulunurlar )" kitabıyla ilgili olacak.

    J.K. Rowling Harry Potter serisi sürerken hayranlarının ısrarı ve yapılan bağışlarla bu kitabı yazmış ve kitap da yayımlanmıştı.

   Filmin başrolünde kitabın Hogwarts mezunu yazarı Newt Scamander olacak ve film Harry Potter'ın hikayesinden 70 yıl öncesini anlatacak.

   Filmin ne zaman ve kimlerle çekileceği hala belirsizliğini korusa da , filmle ilgili çalışmalar Harry Potter hayranlarını şimdiden heyecanlandırmışa benziyor.

Cuma, Eylül 13, 2013

En çok hasılat yapan film : Avatar

   

    22. yüzyılda insanlar Pandora adlı bir uyduyu ele geçirmek ister. Ancak Pandora'nın yerli halkı Naviler kolay teslim olmamaktadır. Gezegende ilerlemek için gaz maskesi takmak zorunda olan insanlar, bir yandan da sinirsel bağlantıyla kontrol edilebilen insan Navi karışımı Avatarlar üretmektedir.

    Avatar kontrolü için gönüllü olan yarı felçli Jake Sully, yönettiği Avatar'ın içindeyken kendisini daha mutlu hisseder ve kendisine verilen görev yerine Navilerin safında direnişe geçer...

   İşte bu hikayenin sahibi ve yönetmeni James Cameron olunca ortaya devasa güzellikte bir film ortaya çıkıyor. Tüm zamanların en çok hasılat yapan filmi unvanını da 2,781,505,847 $ ile kazanmasını sağlıyor. Üstelik en yakın filme (ki o da James Cameron yapımı Titanik'tir) 600 milyon dolar fark atarak.

   Üst düzey çekim teknikleri kullanılan filmin bütçesi 310 milyon dolarken, ayrıca tanıtımına 150 milyon dolar harcanmıştır.

 Kısa kısa:

* James Cameron oyuncuların vahşi doğayı hissedebilmeleri için onları Hawai'nin yabani ormanlarına götürmüştür.
* Filmde Navilerin konuştuğu dil bir dilbilimci tarafından 13 ayda yaratıldı.
* Filmde baştan sona Irak Savaşı ve Bush politikası eleştirisi var.
* Oscar'a 9 dalda aday gösterildi. Bunlardan 3'ünü almayı başardı. Bu dallar sanat yönetimi, görüntü yönetmeni ve görsel efekt dallarıydı.
* 2016 yılında devam filminin gelmesi bekleniyor.

Perşembe, Eylül 12, 2013

Rome

 


  Rome, 2005 ve 2007 yıllarında HBO tarafından yayınlanmış tarihi, aksiyon ve dram dizisidir. 2 sezon süren dizinin ilk sezonu 12, ikinci sezonu ise 10 bölümden oluşmaktadır. Bölümler 52-56 dakikadır.

  Dizi, Roma İmparatorluğu'ndan Jül Sezar ve Oktavius döneminde geçen olayları konu ediniyor. İki sezon boyunca ailesini bir arada tutmaya çalışan Lucius Vorenus ve bir aile peşinde koşan arkadaşı Titus Pullo da bizlere bu entrika ve heyecan dolu hikayede eşlik ediyor.

  1. sezonda Jül Sezar'ın Galya ve Mısır'daki mücadeleleri ve içerde senatoyla olan çekişmeleri anlatılıyor.

  2. sezonda ise Jül Sezar'ın öldürülmesinin ardından Roma hakimiyeti için 3 taraflı bir mücadeleye tanık oluyoruz. Bir tarafta Brütüs önderliğinde senatörler, diğer tarafta Jül Sezar'ın yeğeni Oktavius(sonraki adıyla Augustus) ve Kleopatra ile tutku dolu bir aşk yaşayan Marcus Antonius.

  22 bölüm boyunca muhteşem bir hikayenin ve görsel şölenin içinde kaybolup gidiyorsunuz...

 



 

Çarşamba, Eylül 11, 2013

Titanik

 

  Titanik filmi 1997 yılında izleyiciyle buluşmuştur. Yönetmenliğini, senaristliğini ve ortak yapımcılığını James Cameron yapmıştır. Filmin uzunluğu 194 dakikadır.
 
   Başrollerde Leonardo DiCaprio ve Kate Winslet vardır. Filmin bütçesi 200 milyon dolardır. O dönemin en pahalı filmidir.

   Gösterime girdikten sonra gişe rekorlarını altüst etmiş, bir diğer James Cameron filmi Avatar kendisini geçene kadar 2 milyar dolarlık gişe hasılatıyla birinci sırayı işgal etmiştir. Türkiye'de hala 2,943,123 seyirci sayısıyla gelmiş geçmiş en çok izlenen yabancı film unvanını korumaktadır.

   Tarihsel bir felaketten yola çıkılarak hazırlanan filmde, iki aşığın romantik hikayesi anlatılmıştır.  Parası için evlenmek zorunda olduğu nişanlısı Cal ve annesi ile birlikte Titanik'e binen Rose, intiharın eşiğindedir. Gemiden kendisini atacakken onu 3.sınıf yolcu Jack kurtarır ve o andan sonra aralarında müthiş bir aşk başlar.

   Rose a ait bir kolyeyi çalmakla suçlanan Jack, gemide bir boruya kelepçelenir ve o esnada Titanik buzdağına çarparak batmaya başlar. Jack i kurtarmak için Rose gemiden ayrılmayı reddeder.

  Filmin sonunda batan gemiden iki aşık kurtulmuştur ancak soğuk su ve sadece bir kişinin üzerine çıkabileceği döşeme tahtası Jack in hayatını kaybetmesine neden olacaktır.

  14 dalda Oscar'a aday gösterilen Titanik, bunlardan 11'ini alarak büyük bir başarıya imza atmıştır. Ayrıca Oscar'dan başka 82 ödülü bulunmaktadır.

  Filmin 3D versiyonu 60 haftalık bir çalışmanın ardından 6 Nisan 2012'de sinemaseverlerle buluşmuştur.

   

Amerikan Sapığı (American Psycho) Dizi Oluyor




 1991'de Bret Easton Ellis tarafından yazılan American Psycho, 2000 yılında beyaz perdeye aktarılmıştı. Baş rolünde Christian Bale vardı.

  Amerikan FX kanalının bu çok tartışmalı romanı dizi haline getirmek için çalıştığı öğrenildi. Dizi; film ve kitapta olduğu gibi 50 li yaşlardaki Patrick Bateman çevresinde dönecek.

  Dexter'in 2 hafta içinde sonlanacağı düşünüldüğünde, televizyondaki güzel seri katil dizilerinin arasına girebilecek bir yapım olabilir.

Jurassic Park 4 Vizyon Tarihi Açıklandı

 



   Universal, bir efsane ve klasik olan Jurassic Park serisinin 4. filminin 12 Haziran 2015 tarihinde sinema severlerle buluşacağını açıkladı.

   Filmin başlığı tam olarak Jurassic Park 4 : Jurassic World olacak. Yani Jurassic Park 4: Jurassic Dünya.

   Yönetmenliğini Colin Trevorrow'un  yapacağı filmin senaryosu ise Trevorrow'un yanısıra Derek Connoly 'nin de imzasını taşıyacak.

   Serinin ilk iki filminde yönetmenlik görevini üstlenen Steven Spielberg'in yapımcılığını yapacağı Jurassic Park 4 , her ne kadar oyuncu kadrosu ve senaryosu hala açıklanmamış olsa da hayranlarını heyecanlandırmaya yetiyor.