Pazar, Ekim 13, 2013

Matrix Serisi


   Matrix serisi 1999(The Matrix) ve 2003(The Matrix Reloaded ve The Matrix Revolutions) yıllarında çekilmiş, efsanevi bilim kurgu serisidir.

  Keanu Reeves ve Laurence Fishburne gibi yıldız oyuncuların rol aldığı seride özellikle ilk film herkesin beğenisini kazanmış ve 4 dalda Oscar ödülü kazanarak güzel bir başarı yakalamıştır.

  Filmleri aynı zamanda senaryosunu da yazan Larry ve Andy Wachowski yönetmiştir. 63 milyon dolar bütçeyle çekilen film, 460 milyon dolar hasılat elde etmiştir.

  Serinin hikayesine gelirsek ;

  Neo nicknameli Thomas Anderson, gündüzleri saygın bir bilgisayar şirketinde çalışmakta, geceleri ise hackerlık yapmaktadır. Ancak bir gün Morpheus ve Tirinity adında iki kişi ile tanışmasıyla hayatı değişir. Neo, yaşadığı dünyanın aslında beyninde kurulu olan bir simülasyon olduğunu öğrenir ve Matrix adı verilen bu simülasyondan kurtulur. Artık gerçeklerin farkındadır; ancak peşinde onu yok etmek isteyen bir grup makine ile ona umut bağlayan bir grup insan vardır. Neo acaba insanlığın yok oluşunu engelleyebilecek midir?

  İlginç senaryosu ve efektleriyle ilk gösterime girdiği zaman dünya gündeminden düşmeyen Matrix, bir klasik olarak sinema tarihindeki yerini almayı hak etmiş ve başarmıştır.

0 yorum:

Yorum Gönder