Salı, Eylül 17, 2013

Yüzüklerin Efendisi Üçlemesi



  2000 li yılların başlarına damgasını vurmuş, büyük bir kitleyi kendisine hayran bırakmış bir seriden bahsedelim bugünkü yazımızda.

    Yüzüklerin Efendisi serisi 3 filmden oluşmaktadır. Senaryosunu J.R.R Tolkien'in aynı adlı eserlerinden almıştır. Seride Orta Dünya'daki tüm ırklara hükmedecek bir yüzüğün iyilerin eline geçmesi ve o yüzüğü yok etme çabaları anlatılmaktadır. Seride cücelerden elflere, orklardan nazgullere, insanlardan büyücülere kadar bir çok hayali ırk ve karakter vardır.

    Tolkien'in bu müthiş hayal becerisinin üstüne yönetmen Peter Jackson'un imzası eklenince ortaya klasikler arasına girecek, dünyayı kasıp kavuracak bir seri çıkmıştır.

   Serinin ilk filmi Yüzük Kardeşliği'dir. Kötülükler efendisi Sauron'un eski gücüne dönmesi için güç yüzüğüne ihtiyacı vardır. Ancak yüzük hiç tahmin edilemeyecek bir kişi tarafından yıllarca saklanmış, sonunda ortaya çıkmıştır ve bu yüzden birbirinden farklı özelliklere sahip , ayrı ırklardan 9 kişi yüzüğün yok edileceği Hüküm Dağı'na doğru yola çıkarlar.

  Serinin ikinci filmi İki Kule'de ise ihanet eden Ak büyücü Saruman, uruk hai 'lardan topladığı ordusuyla insanların Orta Dünya'daki ikinci büyük devletine saldırır. Savaş sürerken, dağılan kardeşliğin üyeleri farklı yollardan kaderlerini çizmektedirler.

  Serinin üçüncü filmi Kralın Dönüşü'nde ise Sauron, insanların son kalesi, kralların şehri Minas Tirith e saldırır; ancak beklemediği bir sürprizle karşılaşır. Filmin sonunda ise güç yüzüğünü taşıyan Frodo yüzüğü yok ederek Orta Dünya'ya tekrar huzuru ve barışı getirir.

   İlk filmin 4, ikinci filmin 2, üçüncü ve son filmin ise 11 Oscar kazanarak çok büyük bir başarıya imza attığı bu seriyi fantezi,macera ve savaş filmleri seven tüm takipçilerimize öneriyoruz. İzleyin pişman olmazsınız...
 
 

0 yorum:

Yorum Gönder