Çarşamba, Ekim 02, 2013

Truva(Troy)

 


   Ülkemiz Çanakkale sınırları içinde bulunan Truva kentinin efsanevi ve epik hikayesinin anlatıldığı 2004 yapımı filmdir.

   Yönetmen koltuğunda Wolfgang Petersen varken, başrollerde Bradd Pitt, Eric Bana, Orlando Bloom gibi ünlü isimler oynamıştır.

  Filmin hikayesine gelince;

    Eski Yunan'da, Truva Prensi Paris ve Sparta Kraliçesi Helena arasındaki aşkın sonucunda iki ülke arasında savaş çıkmıştır. Çünkü Paris Helena'yı kaçırmıştır. Helena'nın kocası Kral Menelaus çok kızmıştır ve intikam almak amacıyla, kardeşi Agamemnon'un da yardımıyla Truva'ya savaş açar.

   Agamemnon'un asıl amacı Ege denizini ele geçirmektir ancak tarih boyunca hiçbir ordu Truva duvarlarını aşamamıştır. Ayrıca Truva kralı Priam ve Prens Hector şehri korumak için her türlü mücadeleyi vermektedir. Truva savaşının anahtarı ise efsanevi savaşçı Achilles (Aşil) dir. Achilles (Aşil), kimseden emir almadığı gibi , sadece kendi onuru için savaşmaktadır. Aşil' in savaşa katılmasındaki tek sebep adını tarihe yazdırmaktır.

   Uzun süren savaşı ise bitirecek şey tahtadan yapılma bir attır. Düşmanlarının gittiğini ve onlara hediye olarak at bıraktıklarını sanan Truvalılar içinde kapıları açmak için saklanan askerlerle beraber tahta atı içeri alırlar. Gece vakti atın içinden çıkan askerler şehrin kapılarını açar ve Truva düşer.

   IMDB 'den 7,1 puan alan film Oscar'a bir dalda aday gösterilmiş ancak alamamıştır.

0 yorum:

Yorum Gönder