Pazar, Ekim 27, 2013

Altıncı His

Altıncı His

  "I see dead people" yani "Ölü insanlar görüyorum"  repliğiyle hafızalardan silinmeyen mükemmel bir dram-gerilim filmidir Altıncı His.

   1999 yılında çekilen 107 dk uzunluğundaki film, 6 dalda Oscar'a aday gösterilmiş ancak bunlardan hiçbirini alamamıştır. Buna rağmen, sinema tarihinin en güzel filmlerinden birisi olmayı başarmıştır. Başrollerinde Bruce Willis ve Haley Joel Osment vardır.

   Filmin konusuna gelince,

   8 yaşında bir çocuk olan Cole Sear, ölü insanlarla konuştuğunu söylemektedir. Bunun üzerine bir çocuk psikoloğu olan Malcolm Crowe ile iletişime geçer. Başlarda Cole'un dediklerine inanmayan Dr.Crowe daha sonra çektikleri bir kasedi dinlemeye başlarlar ve arka planda sesler duymaya başlarlar. Ayrıca bir doğum günü partisinde arkadaşları tarafından odaya kapatılan Cole, çığlıklar atarak yardım ister ve kapı açıldığında kolları çiziklerle doludur ve kan içindedir.

  İlerleyen günlerde Dr. Crowe, Cole'a belki de ölülerin ondan bir şey yapmasını istediğini söyler ve onlarla konuşmasını tavsiye eder. Bu tavsiyeyi dinleyen Cole, artık ölülerle konuşmaya başlar ve gerçekten de onların kendisinden bir şeyler istediğini farkeder. Ölü ruhlar Cole yardım ettikçe artık huzura erer ve Cole'u rahat bırakır. Bunun üzerine Cole durumuna alışır ve Dr. Crowe 'un görevi sona erer ancak onu bekleyen sürpriz bir son vardır.

   8,2 IMDB puanlı filmi izlemenizi hepinize tavsiye ederiz.

0 yorum:

Yorum Gönder