Pazar, Ekim 20, 2013

Buz Devri

 
  Buz Devri, 4 filmden oluşan bir animasyon serisidir. Sadece çocukların değil ayrıca yetişkinlerin de beğenisini kazanmıştır. Gişede yakaladığı başarılar bunun kanıtır.

  Seri 4 ana karakter çevresinde dönmektedir. Bir mamut olan Manfred, bir kaplan olan Diego , bir tembel hayvan olan Sid ve bir de firavun faresi olan Scrat.

  Manfred ağırbaşlı bir hayvan olmakla beraber grubun lideri konumundadır. Sid ise biraz saf, tembel ve sakar bir hayvandır. Scrat ise tüm seri boyunca bir meşe palamudu peşinde koşan talihsiz bir karakterdir. Diego ise hafif gizemli , grubun güçlü bir üyesidir.

   Serinin ilk filmi 2002 yılında çekilmiştir. Dünya'nın buz çağı'na girmesi sonucu rastgele bir araya gelmiş 3 hayvan Sid,Manfred ve Diego 'nun tek amacı buldukları bebeği insanlara geri götürmektir.Ancak bebeği isteyen başka kişiler de vardır.

  2006 yılında çekilen serinin 2.filminde ise kendisini hayatta kalan tek mamut sanmaya başlayan Manfred, Ellie isimli dişi bir mamutla karşılaşır. Ancak ortada iki sorun vardır. Ellie kendisini bir opossum sanmaktadır ve buzulların erimeye başlaması sonucu tüm hayvanlar göç etmek zorundadır.

  Serinin 3.filmi olan Dinazorların Şafağı adlı filmde ise Sid üç dinazor yumurtası bulur ve yumurtadan çıkan yavrulara annelik yapmaya başlar; ancak dinazorların annesi Sid'i ve yavrularını alır. Bunun üzerine artık Ellie ve kardeşleri ile büyümüş olan grubumuz Sid'i kurtarmak için Dinazorlar ülkesine adım atarlar.

  Serinin 2012 yılında vizyona giren son filmi Kıtalar Ayrılıyor'da ise derme çatma bir gemi yapan kahramanlarımız deniz korsanları ve canavarlarıyla dolu bir maceraya atılırlar.

  Serinin 4. ve son filmi, Türkiye'de 1.8 miyon gibi kalabalık bir seyirci kitlesini sinemalara çekmeyi başarmış ve bu başarısıyla gelmiş geçmiş en çok izlenen 3. yabancı film(1-titanik, 2-avatar) olma unvanını elde etmişti.

0 yorum:

Yorum Gönder