Cuma, Eylül 13, 2013

En çok hasılat yapan film : Avatar

   


    22. yüzyılda insanlar Pandora adlı bir uyduyu ele geçirmek ister. Ancak Pandora'nın yerli halkı Naviler kolay teslim olmamaktadır. Gezegende ilerlemek için gaz maskesi takmak zorunda olan insanlar, bir yandan da sinirsel bağlantıyla kontrol edilebilen insan Navi karışımı Avatarlar üretmektedir.

    Avatar kontrolü için gönüllü olan yarı felçli Jake Sully, yönettiği Avatar'ın içindeyken kendisini daha mutlu hisseder ve kendisine verilen görev yerine Navilerin safında direnişe geçer...

   İşte bu hikayenin sahibi ve yönetmeni James Cameron olunca ortaya devasa güzellikte bir film ortaya çıkıyor. Tüm zamanların en çok hasılat yapan filmi unvanını da 2,781,505,847 $ ile kazanmasını sağlıyor. Üstelik en yakın filme (ki o da James Cameron yapımı Titanik'tir) 600 milyon dolar fark atarak.

   Üst düzey çekim teknikleri kullanılan filmin bütçesi 310 milyon dolarken, ayrıca tanıtımına 150 milyon dolar harcanmıştır.

 Kısa kısa:

* James Cameron oyuncuların vahşi doğayı hissedebilmeleri için onları Hawai'nin yabani ormanlarına götürmüştür.
* Filmde Navilerin konuştuğu dil bir dilbilimci tarafından 13 ayda yaratıldı.
* Filmde baştan sona Irak Savaşı ve Bush politikası eleştirisi var.
* Oscar'a 9 dalda aday gösterildi. Bunlardan 3'ünü almayı başardı. Bu dallar sanat yönetimi, görüntü yönetmeni ve görsel efekt dallarıydı.
* 2016 yılında devam filminin gelmesi bekleniyor.

0 yorum:

Yorum Gönder