Çarşamba, Eylül 11, 2013

Titanik

 


  Titanik filmi 1997 yılında izleyiciyle buluşmuştur. Yönetmenliğini, senaristliğini ve ortak yapımcılığını James Cameron yapmıştır. Filmin uzunluğu 194 dakikadır.
 
   Başrollerde Leonardo DiCaprio ve Kate Winslet vardır. Filmin bütçesi 200 milyon dolardır. O dönemin en pahalı filmidir.

   Gösterime girdikten sonra gişe rekorlarını altüst etmiş, bir diğer James Cameron filmi Avatar kendisini geçene kadar 2 milyar dolarlık gişe hasılatıyla birinci sırayı işgal etmiştir. Türkiye'de hala 2,943,123 seyirci sayısıyla gelmiş geçmiş en çok izlenen yabancı film unvanını korumaktadır.

   Tarihsel bir felaketten yola çıkılarak hazırlanan filmde, iki aşığın romantik hikayesi anlatılmıştır.  Parası için evlenmek zorunda olduğu nişanlısı Cal ve annesi ile birlikte Titanik'e binen Rose, intiharın eşiğindedir. Gemiden kendisini atacakken onu 3.sınıf yolcu Jack kurtarır ve o andan sonra aralarında müthiş bir aşk başlar.

   Rose a ait bir kolyeyi çalmakla suçlanan Jack, gemide bir boruya kelepçelenir ve o esnada Titanik buzdağına çarparak batmaya başlar. Jack i kurtarmak için Rose gemiden ayrılmayı reddeder.

  Filmin sonunda batan gemiden iki aşık kurtulmuştur ancak soğuk su ve sadece bir kişinin üzerine çıkabileceği döşeme tahtası Jack in hayatını kaybetmesine neden olacaktır.

  14 dalda Oscar'a aday gösterilen Titanik, bunlardan 11'ini alarak büyük bir başarıya imza atmıştır. Ayrıca Oscar'dan başka 82 ödülü bulunmaktadır.

  Filmin 3D versiyonu 60 haftalık bir çalışmanın ardından 6 Nisan 2012'de sinemaseverlerle buluşmuştur.

   

0 yorum:

Yorum Gönder